Izborni rezultati - Lokalni izbori 2020 LIVE

Općinski načelnik

Posljednje izmjene: 28.11.2020. u 16:25

Općinsko vijeće (Osvojeni glasovi)

NAPOMENA: Rezultati lokalnih izbora 2020 za općinu Zavidovići se preuzimaju sa oficijelne stranice Centralne Izborne Komisije Bosne i Hercegovine (CIK BiH). Isti se preuzimaju periodično te u datom momentu mogu predstavljati pogrešnu sliku stanja ukoliko nisu pravovremeno ažurirani. Portal Zdici.info se ograđuje od eventualnih pogrešnih rezultata načinjenih od strane CIK-a ili treće strane.

Košarkaši BiH saznali imena potencijalnih protivnika, među njima Srbija, Crna Gora, Slovenija…

Sport

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom u Erevanu protiv Armenije izborila je plasman u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine, piše agencija Patria.

Naša reprezentacija je saznala imena potencijalnih protivnika u kvalifikacijama.Naša reprezezentacija je zauzela drugo mjesto u pretkvalifikacijama, pa te biti smještena u grupe A, C, E i ili G za Svjetsko prvenstvo.

U grupi A su Crna Gora, Slovenija i Španija, u grupi C su Poljska, Litvanija i Mađarska, u grupi E su Belgija, Francuska i Rusija, dok su u grupi G Njemačka, Srbija i Gruzija.

Žrijeb će biti održan 24. augusta u Minhenu, a kvalifikacije počinju 23. novembra.

Tri najbolje ekipe iz svih grupa će proći u drugi krug u kojem će se spojiti grupe A i B, C i D, E i F, te G i H. Ekipe prenose bodove iz međusobnih duela iz svojih grupa, a po tri najbolje ekipe iz novoformirane četiri grupe će se plasirati na Svjetsko prvenstvo u Kinu.

Zdici.info