Krivaja juri 11 pobjedu, narednog vikenda gostovanje u Kaknju

Sport

U prostorijama sportskog centra RK Krivaja danas je održana press konferencija a povodom utakmice dvanaestog kola Prve lige Federacije u kojem Krivaja gostuje u Kaknju kod RK Kakanj.

Svim prisutnim na ovoj press konferenciji su se obratili pomoćni trener prof. Enes Avdić, te igrači Edin Klis i Edin Sinanović:

– Trener Enes Avdić je u svom izlaganju istakao:

“Prema mom mišljenju utakmica u Kaknju je jedna od najbitnijih za naš tim u čitavoj sezoni. Gostujemo kod veoma kvalitetnog protivnika, te ćemo u ovoj utakmici od svakog igrača tražiti da da svoj maksimum. RK Kakanj ima veoma kvalitetan tim, koji može da kazni svaku našu grešku. Mi u stručnom štabu, a i naši igrači smo svjesni toga, te ćemo se spremiti da to ne dopustimo.”

– Igrač Edin Klis je izjavio:

“Atmosfera u timu pred ovu utakmicu je veoma dobra, te ja i svi moji saigrači jedva čekamo da utakmica počne. Znamo da je RK Kakanj kvalitetan protivnik, ali ćemo se potruditi da tri nova boda donesemo u naš grad.”

– Igrač Edin Sinanović je u svom obraćanju istakao:

“Respektujemo tim Kaknja, ali misli da je naš tim kvalitetniji i da može ostvariti pobjedu na ovoj utakmici. RK Kakanj je klub u kome sam igrao u prošloj sezoni, te će ova utakmica za mene biti emotivna, jer u Kakanju imam dosta prijatelja. Nadam se da će atmosfera na ovoj utakmici biti dobra i da ćemo i mi imati podršku naših navijača, koji zaista vole rukomet i našu Krivaju.”

Susret je na rasporedu u nedjelju 09.12. u 16:00 sati u Sportskoj dvorani Kakanj.

Zdici.info