Krivaja poražena od Borca, dobar nastup debitanata iz Gane završio povredom

Sport

NK Krivaja danas je na Gradskom stadionu u Zavidovićima dočekao FK Borac iz Jelaha u okviru 6. kola Druge lige FBiH – Centar, a gosti su bili bolji rezultatom 1:3.

Iako su domaći nogometaši bili više nego ravnopravan protivnik u prvom dijelu, gosti iz Jelaha su u samoj završnici prvog poluvremena stigli do vodstva.

Nakon izgubljene lopte na sredini terena uslijedio je kontra napad i prizeman ubačaj sa strane, a Harun Jupić je pospremio loptu u mrežu Almira Karajbića.

U drugom poluvremenu nije bilo tečnosti u igri domaćina, a dosta prekida i incidenata su doprinijeli nervozi na terenu, što se ponajviše odrazilo na domaći tim.

Borac je kaznio propuštene prilike domaće ekipe, dva napada po strani i dvije lopte za Igora Šimunovića su završile u golu Krivaje za uvjerljivih 0:3.

Utješni gol Krivaje djelo je rezerviste Sabrije Pariće, koji je u igru ušao u drugom poluvremenu i unio živosti u igru domaće ekipe, te bio jedan od najzapaženijih pojedinaca na terenu.

Susret je naravno obilježio debitanski nastup nedavno pristigli pojačanja iz Gane, i Kingsley Yeboaha koji su ostavili više nego dobar utisak na terenu.

Nažalost, pogibeljni start jednog od igrača gostujuće ekipe u drugom poluvremenu je uzrokovao povredu ramena zbog koje je Felix Siameh napustio igru poslije ukazane medicinske pomoći na terenu, a prema informacijama do kojih smo došli, ubrzo je prevezen i u Kantonalnu bolnicu u Zenici radi daljnih pregleda.

Iz kluba su večeras saopštili da se ipak ne radi o ozbiljnoj povredi i da će se Siameh moći vratiti trenažnom procesu uskoru.

Ekipa Krivaje je s novim porazom ostala na začelju tabele sa samo jednim osvojenim bodom, a izabranike Ekrema Imamovića u narednom kolu očekuje gostovanje kod NK Moševac.

A. B./Zdici.info