Krivaja slavila minimalnu pobjedu nad Vakufskom Slogom

Sport

Rukometaši Krivaje u prvom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, na domaćem terenu, savladali su ekipu MRK Sloga iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja, sa minimalnih 25:24 (13:13).

Domaći rukometaši bolje su ušli u susret. Nakon dvije početne greške, raspoloženi Abdurahmanović i Salkić, doveli su Krivaju na plus tri gola prednosti u četvrtoj minuti susreta 3:1. Sve do sredine prvog dijela ekipa Krivaje uspjevala je sačuvati prednost, kada gosti serijom 0:3 dolaze do poravnanja rezultata 7:7.

Nekoliko minuta kasnije, tačnije u 20. minuti, gosti dolaze i do preokreta te prvog vodstva u susretu 9:10. Domaćini se ubrzo vračaju i u 26. minuti ponovo imaju plus dva gola 13:11. Do kraja prvog dijela, gosti pogodcima Dedić Amera i Uljarević Radovana dolaze do poravnanja pa se na pauzu odlazi kod rezultata 13:13.

Početkom drugog dijela dosta bolja igra rukometaša Sloge, koji su do 41. minute bili na plus tri gola prednosti, kod rezultata 16:19. Nakon minute odmora koju je tražio trener domaće ekipe Adnan Đerzić, domaćini su konsolidovali redove te serijom 8:1, dolaze po prvi put na plus četiri gola prednosti, u 55. minut kod rezultata 24:20. Sjajni Halebić Anes, inaće prvi strijelac večerašnjeg susreta, ekipu Sloge vratio je u susret.

Pola minute prije kraja Krivaja je imala plus jedan 25:24, a gosti napad za remi. Ipak Sloga ne uspijeva realizovati napad, te na semaforu ostaje konačnih 25:24.

Krivaju su do pobjede vodili Abdurahmanović Sedžad i Salkić Ismir sa po šest postignutih pogodaka, dok su po tri dodali Mehić Eldar i Faljić Adin.

Na drugoj strani sjajni su bili Halebić Anes sa devet te Biljaka Goran sa sedam postignutih pogodaka. Odličan je bio i golman gostujuće ekipe Čaber Alen, koji je u ključnim trenucima susreta održavao rezultatski priključak Sloge.

Zdici.info