Mališani iz Zavidovićkog vrtića "Mašta" osvojili oktobarsku nagradu "čarobnih bajki"

Zabava

Edukativno – zabavna kampanja koju vodi Zeničanka, magistrica Ajna Dedić, autorica edukativno – zabavnog materijala za djecu, „Čarobne bajke“, „Čarobna bojanka“ i „Čarobne bajke i bojanka 2“, djecu je motivisala da se maksimalno potrude i učestvuju u „Čarobnom izazovu“, te da pokažu koliko su kreativni i maštoviti ali i da za svoj trud osvoje nagrade.

Djeca imaju jednostavne zadatke koje trebaju što maštovitije uraditi, a nagrade koje mogu osvojiti za čitanje, crtanje, bojenje i učenje pjesmice o „Medi Mediju“ su proizvodi CNC art preduzeća koje je malo kraljevstvo za djecu:

– kućice za lutke
– vikendice za lutke
– garaže na spratove
– farme za životinje sa krovom koji se otvara
– pametne ploče
– uklapalice
– i još mnogo vrijednih nagrada

Svaki mjesec, Ajna Dedić djecu nagrađuje igračkama od ekoloških materijala koje osim što su dekorativne i zabavne, pomažu i razvoju motorike.

Ovaj put, timski rad ovih prekrasnih mališana koji su naučili i snimili pjesmicu o „Medi Mediju“ čija je autorica Ajna Dedić, su osvojili oktobarske nagrade.

-„Gledati i slušati djecu koja su naučila pjesmicu o „Mediji Mediju“ čiji sam autor i koja je dio sadržaja “Čarobnih bajke i bojanke 2“ je prekrasan osjećaj koji znaju samo oni koji su imali privilegiju doživjeti isto. Dakle, samo pisci mogu razumjeti kolika je moja sreća kada dobijem videa, crteže, dječija pisma i komentare na ono što sam napisala. Raditi za djecu i sa djecom je najljepša stvar na svijetu.

U vremenu kada su djeci veoma interesantni mobiteli i kada su roditelji veoma zauzeti, želim ih motivisati da se zajednički uključe u „Čarobni izazov“ i da pokažu koliko su kreativni, a da za taj trud budu nagrađeni. Čestitam mališanima iz Dječijeg vrtića „Mašta“ na fenomenalnoj interpretaciji zatijevne i duge pjesmice o „Medi Mediju“ i posebnu zahvalnost želim iskazati tetama iz vrtića “Mašta“ koje su im u tome pomogle. Zaista su pokazali da su mališani iz Vrtića „Mašta“ maštoviti i zaslužili su nagrade. Već sljedeći mjesec slijedi novembarska nagrada i pozivam sve one koji do sada nisu učestvovali u „Čarobnom izazovu“ da budu dio naše čarobne priče – rekla je autorica Dedić.

Zdici.info