Izborni rezultati - Lokalni izbori 2020 LIVE

Općinski načelnik

Posljednje izmjene: 28.11.2020. u 16:25

Općinsko vijeće (Osvojeni glasovi)

NAPOMENA: Rezultati lokalnih izbora 2020 za općinu Zavidovići se preuzimaju sa oficijelne stranice Centralne Izborne Komisije Bosne i Hercegovine (CIK BiH). Isti se preuzimaju periodično te u datom momentu mogu predstavljati pogrešnu sliku stanja ukoliko nisu pravovremeno ažurirani. Portal Zdici.info se ograđuje od eventualnih pogrešnih rezultata načinjenih od strane CIK-a ili treće strane.

Manifestacija "U susret Ramazanu" ponovo u Zavidovićima

Dešavanja

U subotu, 12.05. Aktiv žena “En – Nisa” Zavidovići u saradnji sa Medžlisom islamske zajednice Zavidovići je organizovao program za žene “U susret Ramazanu”.

Program je počeo učenjem odlomka časnog Kur'ana. Nakon obraćanja koordinatorice Azre Đulan-Kovačević i predsjednice Mihrete Delić-Mrkonjić, prisutnima se obratila koordinatorica Aktiva žena MIZ Vitez, prof. Dženana Ahmić, predstavljajući rad žena iz Viteza.

Publika je počašćena performansom “Sjećanje na šehide” u izvedbi djece MIZ Vitez, na čelu sa prof. Lejlom Čerim Haskić. Općinski načelnik Hašim Mujanović i glavni imam MIZ Zavidovići Izet Čamdžić pohvalili su rad Aktiva i uputili čestitke povodom nastupajućeg mubarek mjeseca Ramazana.

Program je obogaćen milozvučnim glasovima hora En-Nisa, recitacijama i igrokazima koje su osmislile članice Aktiva.
Gošća iz Sarajeva, profesorica Muvedeta Halilović, diplomantica Al-Azhara u Kairu, dugogodišnja saradnica CEI “Nahla” na programima vjerske edukacije, te članica Svjetske unije islamskih učenjaka, poručila je da očistimo svoja srca u mubarek mjesecu i da veličamo Gospodara zajedno sa prirodom.

Tek kad se uspostavi ravnoteža između materijalnog i duhovnog čovjek istinski može biti sretan. Ljudi trebaju biti podrška jedni drugima, bodriti jedni druge i držati se džemata u svim segmentima života da bi postigli uspjeh na oba svijeta. Ramazan je dar i taj dar treba iskoristiti da postanemo bolji ljudi, slijedeći upute Kur*ana Časnog.

Kako bi se istakla važnost truda i zalaganja za društvo, Aktiv je uručio priznanje Adisi Mahovac.
Pred ikindiju namaz dobro posjećeni program je priveden kraju uz nagradnu igru, učenje Kur'ana i dovu. Gosti su se mogli počastiti bogatom trpezom koju su pripremile aktivistkinje. RAMAZAN ŠERIF MUBAREK OLSUN

Zdici.info