Minimalna pobjeda Krivaje nad Konjuhom

Sport

Rukometaši Krivaje večeras su na domaćem terenu u okviru petog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na domaćem terenu savladali ekipu Konjuha, rezultatom 29:28 (12:12).

Prvi su do prednosti stigli domaći rukometaši koji sa dva vezana pogotka otvaraju susret. Gosti iz Živinica ubrzo se revanširaju i u šestoj minuti je rezultat bio neriješen. U 13. minuti susreta Konjuh dolazi do preokreta 3:4, da bi do 19. minute popularni „Stolari“ već biti na plus četiri gola prednosti, kod rezultata 4:8.

Nakon minute odmora, domaća ekipa ulazi u seriju pogodaka, 7:1, te je sada prednost na domaćoj strani 11:9. Do kraja prvog dijela Konjuh uspijeva stići zaostatak pa se na pauzu odlazi kod neriješenog rezultata 12:12.

Krivaja bolje ulazi u nastavak, serijom 5:1, domaćini odlaze na plus četiri gola prednosti u 38. minuti susreta kod rezultata 17:13.

Gosti iz Živinica u 58. minuti susreta uspjevaju smanjiti zaostatak na samo minus jedan, a šansu za poravnanje rezultata imao je Smajić Nermin, nekoliko sekundi prije kraja susreta, ali na vrhuncu zadatka bio je golman domaće ekipe Ali-Muhamed Omerović.

Ovaj promašaj kažnjavaju domaćini a sigurnom realizacijom Amel Džakmić rješava pitanje pobjednika u večerašnjem susretu.Gosti su desetak sekundi prije kraja uspjeli smanjiti zaostatak na samo minus jedan, pa je susret okončan rezultatom 29:28.

Krivaju su do pobjede vodili Deni Velić sa sedam te Bašić Haris i Džakmić Amel sa po pet postignutih pogodaka.

Na drugoj strani najefikasniji su bili Hamzić Kemal sa sedam, te Marčeta Mirko i Smajić Nermin sa po pet postignutih pogodaka.

Krivaja će i u narednom susretu igrati na domaćem terenu gdje će ugostiti ekipu MRK Iskra, dok će Konjuh ugostiti ekipu Leotara.

Zdici.info