Mirsad Ahmetspahić se utopio u rijeci Bosni, pronađen ispod mosta

Dešavanja

Foto: Zenicablog

Identifikovan utopljenik iz rijeke Bosne – Kako je javnost već informisana, tokom protekla dva dana, od strane timova Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, vršena je pretraga terena i korita rijeka Bosne na području Grada Zenica, sa ciljem pronalaska tijela muške osobe, čije je utapanje prijavljeno Policijskoj stanici Centar u Zenici, dana 09.08.2017. godine.

Danas, u 09,40 sati, od strane ronilačkog tima i timova za pretragu terena Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, koji su i jutros nastavili detaljnu pretragu obalnog područja i korita rijeke Bosne, je na lokalitetu Kanal, uočeno beživotno tijelo utopljenika.

Foto: Zenicablog

Na mjestu izvlačenja tijela iz vode je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I, nakon čega je, po nalogu dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, tijelo prevezeno u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica, gdje će biti izvršena obdukcija istog, kako bi se utvrdili uzroci i okolnosti pod kojim je nastupila smrt lica.

U toku su aktivnosti na utvrđivanju identiteta osobe.

Mirsad Ahmetspahic Lula utopio se u Bosni kod Blatuše, jutros pronađen kod Željezničkog mosta .

Izvorni članak: www.zenicablog.com