Izborni rezultati - Lokalni izbori 2020 LIVE

Općinski načelnik

Posljednje izmjene: 28.11.2020. u 16:25

Općinsko vijeće (Osvojeni glasovi)

NAPOMENA: Rezultati lokalnih izbora 2020 za općinu Zavidovići se preuzimaju sa oficijelne stranice Centralne Izborne Komisije Bosne i Hercegovine (CIK BiH). Isti se preuzimaju periodično te u datom momentu mogu predstavljati pogrešnu sliku stanja ukoliko nisu pravovremeno ažurirani. Portal Zdici.info se ograđuje od eventualnih pogrešnih rezultata načinjenih od strane CIK-a ili treće strane.

Muftija zenički u radnoj posjeti Zavidovićima

Dešavanja

Foto: islamskazajednica.ba

Protekle sedmice muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović boravio je u radnoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Zavidovići.

Tom prilikom muftija se susreo sa glavnim imamom Izet ef. Čamdžićem i sekretarom mr. Elvirom Mehićem. Na sastanku se razgovaralo o stanju vjerskog života i projektima koji se realiziraju na području Medžlisa Islamske zajednice Zavidovići.

Nakon sastanka u prostorijama Medžlisa, muftija je u pratnji glavnog imama posjetio džemat Krivaja gdje je klanjao podne-namaz. Nakon podne-namaza imam ovog džemata Esed ef. Čamdžić upoznao je muftiju o historijatu i stanju vjerskog života džemata Krivaja, ističući problem iseljavanja stanovništva, jer se iz ovog džemata u posljednje vrijeme iselilo oko dvadeset porodica.

Muftija zenički u svom obraćanju džematlijama džemata Krivaja, između ostaloga, istakao je: „Obaveza nam je da slijedimo Kur`an i sunnet Muhammeda, a.s., da čuvamo svoju porodicu, da jačamo džemat i da gradimo jedinstvo i slogu u džematu.“

U okviru radne posjete Medžlisu Islamske zajednice Zavidovići muftija je posjetio i gradilište nove džamije u džematu Krivaja, kao i teško bolesnog penzioniranog imama Rasim ef. Zilkića, kojem je uručio novčanu pomoć.

Zdici.info