Na koti Blizna Šemsudin Mehmedović čestitao Dan općine Zavidovići

Dešavanja

U sklopu obilježavanja Dana općine Zavidovići danas je upriličen pohod na kotu Blizna.

Građani Zavidovića zajedno sa ostalim mještanima okolnih sela odali su počast palim borcima toko proteklog rata.

Polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe odata je počast.

Tokom protokola prisutnima se, osim načelnika Mujanovića, obratio i Šemsudin Mehmedović,Zastupnik SDA u Parlamentu BiH, koji je ujedno i čestitao Dan općine svim građanima Zavidovića.

– Temelj bilo kakvog napretka zajednice jeste politička. Prvo što možemo učiniti, bez imalo truda i bola jeste da jedni o drugima govorimo lijepo. Na taj način ćemo graditi lijep ambijent u kome ćemo se baviti problemima, nećemo se baviti sami sobom. Bez obzira na političke razlike vi ćete glasat i birat za najbolje, kako vi smatrate da je najbolje. Kakav god rezultat bude, mi to moramo poštovati jer je to volja naroda, bez obzira sviđalo se to nama ili ne – istakao je Mehmedović.

Mehmedović je pozvao prisutne da jedni o drugima govorimo lijepe stvari, te da zajedničkim snagama idemo ka boljitku svih građana, bez obzira na stranku u kojoj se nalazili.

– Pozivam vas da učinite taj iskorak i da jedni o drugima pričamo lijepo, da ističemo njihove dobre osobine , one koje su negativne da gurnemo u stranu. Na taj način ćemo izgraditi ambijent i napraviti temelj za ozbiljniju priču o razvoju naše zajednice. Svim građanima na prostoru općine Zavidovići čestitam Dan općine – dodao je za kraj Mehmedović.

Njegov govor i obraćanje popraćeni su velikim aplauzom.

Zdici.info