Načelnik Mujanović i Ministar Martić potpisali ugovor u vrijednosti od 100 hiljada KM

Dešavanja

Općinski načelnik Hašim Mujanović i Federalni ministar Josip Martić, dana 26.08.2019. godine u Kabinetu općinskog načelnika potpisali su ugovor o sufinansiranju Projekta „Sanacija puta Zavidovići – Dolina – Globarica“ u iznosu od 100.000,00 KM.

Inače, bitno je napomenuti da je Ministar prostornog uređenja Federacije BiH (FBiH) Josip Martić do sada u okviru značajnih infrastrukturnih projekata na području Općine Zavidovići potpisao 3 (tri) ugovora:

– Sanacija klizišta „Omećak“, putni pravac Zavidovići – Dolina;
– Rekonstrukcija mosta za laki saobraćaj u naseljenom mjest Stipin Han;
– Izgradnja puta „Grlići – Kremenjaši“

Općinski načelnik mr. sci. Hašim Mujanović u mjesecu aprilu ove godine najavio je poduzimanje aktivnosti, odnosno rekonstrukciju lokalnog puta Zavidovići – Dolina u saradnji sa Vladom FBiH, odnosno ministrom Martićem, što će se u narednom periodu i realizovati.

Izdvojena finansijska sredstva za dosadašnje projekte od strane Federalnog ministarstva za prostorno uređenje su itekako od velikog značaja za mještane naše Općine. Načelnik Mujanović naglasio je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa ministrom Martićem, kao i dinamikom rada obzirom da će se na ovaj način konačno olakšati i ubrzati život mještana ovog područja, te dodao da je ovakvim pristupom ministar Martić stekao epitet prijatelja općine Zavidovića.

Ministar Martić na kraju sastanka je istakao da su dosadašnji izuzetni rezultati prethodnih projekata dobar osnov za nastavak saradnje i realizaciju sličnih projekata.

Zdici.info