Načelnik Mujanović: Općinsko vijeće usporava kapitalne projekte i razvoj komunalne infrastrukture

Dešavanja
Općinski načelnik: Hašim Mujanović

Općinski načelnik: Hašim Mujanović (Foto: Zdici.info)

Općinsko vijeće Zavidovići na 30. sjednici održanoj 27.02.2019. godine usvojilo je Plan i program održavanja i zaštite i program rekonstrukcije i izgradnje i obnove lokalnih cesta i gradskih ulica za 2019. godinu.

Usvajanjem pomenutog Plana i programa Odobravanje sredstava vršit će se na osnovu posebnog akta Općinskog načelnika, a u skladu sa Planom i programom iz tačke I ovog Zaključka, uz prethodnu saglasnost Općinskog vijeća. Ovo je samo još jedan primjer opstrukcije Općinskog vijeća prema prijedlozima Odluka Općinskog načelnika gdje pored usvojene Odluke traže i prethodnu saglasnost, bez obzira na projekte od suštinske važnosti po Općinu i stanovnike.

Načelnik Mujanović kazao je da Općinsko vijeće usporava kapitalne projekte i razvoj komunalne infrastrukture, tako što zahtijeva da svaka radnja, odnosno da svaka odluka pojedinačno dođe na dnevni red vijeća, te se na taj način odugovlači obnova, a rok za realizaciju pomjera se tri do četiri (3-4) mjeseca.

Općinski načelnik Hašim Mujanović pokušao je da ukaže Općinskim vijećnicima na neophodnost bržih i kvalitetnijih odluka, kako bi odgovorili na zahtjeve i potrebe koje građani upućuju Općini, obzirom da su velike potrebe za realizaciju planskih aktivnosti na lokalnim cestama i gradskim ulicama, međutim Vijećnici zanemaruju dinamiku realizacije projekata sanacije na području Općine Zavidovići,

Projekti sanacija i izgradnje trebaju biti od esencijalne važnosti po stanovnike Općine, a ne analiziranje svake odluke pojedinačno tražeći prethodnu saglasnost Općinskog vijeća.

Izvorni članak: www.zavidovici.ba