Najavljeno nevrijeme za dijelove BiH: Poduzmite preventivne mjere radi zaštite imovine i materijalnih dobara

Dešavanja

Danas je za skoro čitavo područje Bosne i Hercegovine aktiviran žuti meteoalarm zbog grmljavinskog nevremena.

Štab za vanredne situacije opštine Prnjavor izdao je danas upozorenje na potencijalno opasne vremenske prilike sa čestom grmljavinom i lokalnim nepogodama i pozvao na preduzimanje preventivnih mjera radi zaštite imovine i materijalnih dobara.

Iz Štaba pozivaju građane, privredna društva i pravna lica da preduzmu preventivne mjere radi zaštite imovine i materijalnih dobara od opasnosti od grada, te da prate situaciju i saopštenja nadležnih službi i postupaju u skladu sa njima.

Sve eventualne opasnosti građani mogu prijaviti na besplatne telefonske brojeve 121 i 123.

Inače, za skoro čitavo područje Bosne i Hercegovine danas je aktiviran žuti meteoalarm zbog grmljavinskog nevremena.

I sutra se, prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U drugom dijelu dana, padavine će postupno oslabiti, a mjestimično i prestati. Intenzivnije padavine očekuju se u Hercegovini i jugozapadnim područjima. Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera, a u Hercegovini krajem dana i olujna bura. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 22, a najviša dnevna od 18 do 24, na jugu od 26 do 29 stupnjeva.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Tokom poslije podneva postupan prestanak padavina. Jutarnja temperatura oko 14, a najviša dnevna oko 20 stupnjeva.

Izvorni članak: www.bh-index.info