Nakon stravične nesreće načelnik općine Maglaj 12. juli proglasio danom žalosti

Dešavanja

Maglaj i Maglajlije su duboko ožalošćeni tragedijom porodica Dikedžić i Hodžić.

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u utorak nešto prije ponoći smrtno su stradali Ajnur Dikedžić (19) i Adin Hodžić (19), dok su četiri osobe povrijeđene od kojih dvije teško. Nesreća se dogodila na magistralnom putu M17 u naselju Poljice kod Maglaja.

Teška je i duboka bol u njihovim porodicama, za Ajnurom i Adinom tuguju i njihovi brojni prijatelji a Maglajlije duboko suosjećaju sa tragedijom i bolom u njihovim porodicama.

Mirsad Mahmutagić, načelnik općine Maglaj, četvrtak, 12.juli 2018.godine proglasio je Danom žalosti na općini Maglaj. „Na Dan žalosti na javnim mjestima zabranjeno je održavanje programa javnog, kulturnog i zabavnog karaktera i neće se emitovati muzika u ugostiteljskim objektima. Na zgradi općine Maglaj, na javnim ustanovama i preduzećima, čiji je osnivač općina Maglaj, zastave će biti spuštene na pola koplja“, navodi se u saopćenju načelnika Mahmutagića.

Dženaza Adinu Hodžiću biće klanjana u četvrtak, 12.jula nakon ikindije namaza ispred džamije u Misurićima, a ukop će se obaviti na mezarju u Jelovcu. Vrijeme i mjesto ukopa Ajnura Dikedžića biće naknadno utvrđeni.

Izvorni članak: avaz.ba