Nakon zločina u Zavidovićima: 21-godišnjaku određen jednomjesečni pritvor

Dešavanja

Foto: Ar. M. /Avaz.ba

Fazlić je od nesretne starice oteo 95 KM, a da li je koristoljublje bio motiv za ovaj strašan zločin policija još istražuje.

Kantonalni sud u Zenici prihvatio je prijedlog Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) i odredio jednomjesečni pritvor Muhamedu Fazliću (21) iz Zavidovića, koji je u petak, usred dana, ubio komšinicu Džulaferu Mujkić (77), potvrdila je za naš list Mirna Poljac, portparol Tužilaštva.

Krivično djelo

– Prijedlog je upućen zbog postojanja opasnosti da će osumnjičeni ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke, jer postoji bojazan da će ponoviti krivično djelo i jer se radi o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja – pojašnjava Poljac.

Nesretna starica pronađena je u svom stanu sa više ubodnih rana, a prema nezvaničnim informacijama i tvrdnjama mještana Zavidovića, Fazlić je staricu nožem izbo i u predjelu vrata, zbog čega se sumnja da je, navodno, i zaklana.

Kako bi se utvrdile sve okolnosti svirepog ubistva, tužilac koji rukovodi ovim slučajem naložio je obdukciju, kojom će biti utvrđeni okolnosti pod kojima je nastupila smrt.

– Tužilaštvo ZDK još nije dobilo nalaz i mišljenje vještaka sudske medicine – dodaje Poljac.

Posebno je šokantno što se povodom ovog slučaja na Facebooku oglasila i Senada Starčević, kćerka ubijene Džulafere.

– Dabogda mu se ruke osušile. Šta mu je moja mama kriva? Ubiti ženu za 95 maraka? – napisala je Starčević.

Pretresli kuću

Tijelo nesretne Zavidovićanke u stanu je pronašao njen komšija. Policija je za svega nekoliko sati uspješno rasvijetlila ovo ubistvo, pronašla Fazlića, uhapsila ga, te pretresla kuću u kojoj je živio sve kako bi se pronašli dokazi koji će poslužiti u daljnjem postupku. Osim toga, saslušani su i brojni svjedoci.

Izvorni članak: avaz.ba