Naredna tri dana iznadprosječno toplo za ovaj period godine, nagli pad temperature u ponedjeljak

Info

Foto: media 4K

Naredna tri dana, promjenjivo i uglavnom sunčano uz umjerenu oblačnost i dnevni porast prolazne naoblake, te se ponegdje očekuje povremene padavine na teritoriji kantona i veoma toplo vrijeme za ovaj period godine. Tokom poslijepodnevnih sati i večeri u nedjelju očekuje se prolazak hladnog fronta, koji će na teritoriji kantona donijeti osjetno zahlađenje, kao i padavine i pretežno oblačno vrijeme.

Kiša u nižim krajevima, dok će na planinama padati prvo kiša koja će preći u susnježicu i snijeg.

Mnimalna temperature vazduha u petak, subotu i nedjelju biće između 4◦C i 7◦C, na planinama do 2◦C, u Zavidovićima od 5◦C, dok će najviša dnevna temperature ići i do 15◦C, u Zavidovićima do 14◦C, na planinama do 9◦C, u nedjelju hladnije te će najviša dnevna biti do oko 11◦C , u Zavidovićima do 9◦C.

U ponedjeljak, ‘blaži’ oblik zime se vraća u naš kanton, te se očekuju minusi tokom jutra, tačnije minimalne tempratura vazduha biće između -3◦C i 1◦C, na planinama do -4◦C, u Zavidovićima od -1◦C, dok će najviša dnevna ići do 6◦C, u Zavidovićima do 4◦C.

Biometeorološki uslovi narednih dana nepovoljni. Tegobe će imati meteoropate u vidu nesanice, razdražljivosti i glavobolje, a od nedjelje i ponedjeljka kao posljedica nailska promjene vremena i nagle promjene temperature i reumatski, hronični i srčani bolesnici.

Tokom narednog peroda puhaće slabo do umjereno jugo, na udare pojačano, fenskog tipa.

Zdici.info