Narednih dana promjenljivo oblačno uz duže sunčane periode

Info

Foto: media 4K

Detaljnu vremensku prognozu za naredna tri dana donosi nam kolega Duško Mrkonjić.

Narednih dana, tokom ranijih jutarnih sati prohladno, uz djelimično sunčane vrijeme i stratiformnu (srednju) oblačnost ili sumaglicu i izmaglicu. Tokom kasnijih sati, doći će do raslojavanja naoblake, te se u nastavku dana očekuje više sunčanih sati uz slabu do umjerenu naoblaku.

U četvrtak, u većini krajeva uglavnom sunčano uz slabu do umjerenu prolaznu naoblaku. Tokom ranijih jutarnjih sati, lokalno slab mraz u nižim, dok se u brdsko-planiskim oblastima očekuje i izraženiji mraz. U jutro, po kotlinama i uz riječne tokove slaba magla ili sumaglica.

U narednom periodu, najniže vrijednosti temperature vazduha krataće se od -2◦C do 3◦C,u Zavidovićima oko 1◦C, na planinama između -4◦C i -1◦C. U četvrtak, očekuju temperature vazduha za po koji stepen Celzijusov više, pa će se minimalne vrijednosti kretati do 5◦C, u Zavidovićima do 3◦C, na planinama između -2◦C i 1◦C.

Najviše dnevne vrijednosti temperature vazduha biće do oko 10◦C, u Zavidovićima do 8◦C, na planinama do 5◦C. Tokom četvrtka, doći će do porasta temperature vazduha, stoga najviše dnevne temperature bit će veće u odnosu na prognozirani period od naredna tri dana, pa će se živa u termometru u ZDK kretati i do 15◦C, u Zavidovićima do 12◦C.

Osjet topline biće temperature vazduha za stepen dva niže od prognoziranih. Puhat će slab do umjeren uglavnom južnih smjerova vjetar.

Biometeorološka prognoza: uglavnom nepovoljna tokom srijede i petka zbog nedostatka sunca, te stoga tegobe mogu imati depresivne osobe. Nešto povoljnija biometeorološka situacija očekuje se tokom četvrtka.

Izvorni Članak: www.facebook.com