Narednih dana toplije i sunčanije, u četvrtak plus 10

Info

Foto: LiveCam BHTelecom

Vremensku prognozu za naredna tri dana donosi nam kolega Duško Mrkonjić.

Narednih dana u ZE-DO kantonu doći će do stabilizacije vremena te se očekuje porast temperature zraka uz jačanje južnog strujanja, fenskog tipa, te period sa sunčanijim vremenom i malom naoblakom do umjerenom naoblakom, praćen dnevnim porastom naoblake.

Mraz i mraz jačeg inteziteta tokom utorka, dok se u srijedu i četvrtak očekuje slab mraz ponegdje u nižim krajevima, te mraz u višim krajevima.

Tokom ranijih jutarnjih i večerenjih sati slabma magla uz rijeke i po kotlinama, ponegdje i magla.
Minimalna temperatura zraka u utorak biće između -7◦C i -3◦C, u Zavidovićima od -4◦C, na planinama do -8◦C, dok će najviša dnevna temperatura zraka biti do oko 6◦C, u Zavidovićima do 4◦C, na planinama do 1◦C.

Biometeorološka prognoza povoljna. Manje tegobe zbog južnog strujavanje, fenskog tipa, mogu imati meteoropate u vidu glavobolje.

U srijedu još toplije. Najniža temperatura zraka kretaće se od oko -2◦C do 2◦C, na planinama do -3◦C, dok će se živa u termometru podizati do desetog podioka, u Zavidovićima do 7◦C, na planinaa do 4◦C.
Biometeorološka prognoza povoljna. Manje tegobe zbog južnog strujavanje, fenskog tipa, mogu imati meteoropate u vidu glavobolje.

Dalji porast vrijednosti temperature zraka u četvrtak. Minimalne vrijednosti temperature zraka biće od oko -1◦C do 4◦C, u Zavidovićima od 2◦C, na planinama do -2◦C, a najviša dnevna do 12◦C, u Zavidovićima do 10◦C.

Biometeorološka prognoza uglavnom povoljna. Zbog fenskog tipa vjetra koji je po deficiniji negativno utiče na ljudsku psihu, očekuje se da će tegobe imati meteoropate u vidu glavobolje i razdražljivosti, kao psihički bolesnici.

Tokom naredna tri dana puhaće slab do umjeren, na udare pojačan, a naročito u četvrtak, kada se očekuje na udare i jak vjetar južnih smjerova u nižim krajevima, a na planinama jak do žestok vjetar južnih smjerova.
Subjektivni osjećaj temperature zraka znatno niže od prognozirane vrijednosti.

Zdici.info