Narednih dana u BiH oblačno uz temperature do 18 stepeni

Dešavanja

Foto: media 4K

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH narednih dana će preovladavati pretežno oblačno vrijeme uz mjestimične padavine.

U četvrtak će u Bosni biti umjereno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. U Hercegovini pretežno sunčano. Oblačnije na sjeveru Hercegovine.

Vjetar većinom slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Umjereno jaka bura u Hercegovini i jugozapadu Bosne.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6, na jugu zemlje do 9, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 12, na jugu zemlje do 16 stupnjeva.

U Bosni će u petak preovladavati oblačno vrijeme. Slaba kiša u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. U Hercegovini umjereno oblačno.

Vjetar većinom slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Umjereno jaka bura u Hercegovini i jugozapadu Bosne.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 12, na jugu zemlje od 13 do 17 stupnjeva.

Za vikend oblačno i bez padavina
Prvog dana vikenda u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 8, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7 i 13, na jugu zemlje od 13 do 17 stepen

Izvorni Članak: www.zenit.ba