Ni operacija kuka a ni štake nisu ga udaljile iz dvorane, Adi Bašić rame uz rame sa svojim djevojkama

Sport

Foto: Facebook/IsmetOmerašević

Legenda zavidovićkog ali i bh rukometa, Adnan Bašić, i novu sezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine sa klupe predvodi ekipu ŽRK Krivaja iz Zavidovića.

Nova sezona za zavidovićke rukometašice počela je prošlog vikenda a ekipa Krivaje u derbiju prvom kolu savladala je glavnog konkurenta za osvajanje titule prvaka Bosne i Hercegovine, ekipu ŽRK Borac iz Banja Luke.

I u ovoj utakmici ekipu je sa klupe predvodio trener Adnan Bašić. Informacija koja je manje poznata ljubiteljima rukometa u Bosni i Hercegovini je ta da je Adnan Bašić u toku ljetne pauze, koja je ove godine bila malo duža zbog prekida prvenstva usljed pandemije korona virusa, imao operaciju kuka.

Operacija je protekla uspješno, Adnanu je ugrađen implatant sa „poluloptom“ koji formira zglob kuka jer druga mogučnost nije postojala te je time Adnanu produžena noga za četiri centimetra.

I kada su mnogi očekivali da će Adnan propustiti početak nove sezone ili pak da će se povući iz rukometa na kratak period zbog postoperativnog procesa, te da će svoje liječenje provesti u nekom banjskom lječilištu, Adi je još jednom pokazao koliko voli rukomet, te da bez njeg ne može.

Samo mjesec dana nakon operacije kuka Adi je već na štakama vodio treninge svoje ekipe koja se polako pripremala za početak nove sezone. Adi još uvijek koristi štake kao pomagalo prilikom hodanja jer još uvijek ne smije svoju težinu prenositi na operisani kuk, ali još uvijek sa onim istim žarom i temperamentom vodi treninge i utakmice svoje ekipe.

A koliko je Adiju značila pobjeda u prvom kolu pokazuje i njegova objava na facebook profilu u kojoj stoji.

„Ne mogu da sakrijem emocije, možda sam nekad malo temperamentniji, možda malo previše dam sebe, iako sam još na “bolovanju”. Nisam mogao iz kuće ovo sve da preživljavam, tako da sam bio uz svoje djevojčice. Ne nisu one djevojčice to su moje lavice, moje heroine “ljudožderi” u pozitivnom smislu! Pokazale su da srcem, zalaganjem borbenošću i svojim htijenjem mogu pobijediti puno jaču ekipu od sebe, ekipu koja ove godine želi da osvoji naslov prvakinja BiH i da titulu donese u Banja Luku. Šta reči, ove sezone smo ostali bez Amele Džakmić, Ivane Sikimić, Dragan Boro, Have Huskić. Danas  smo bili pojačani našom Majdom, došla da motiviše danas možda i igračicu utakmice Sajru. Jaca, iako samo sa dva treninga do sada pokazala da se nešto sto se nauči nikad nezaboravlja. Sara, Adelisa, Ilma, Adnana, Cera Hena i sve ostale djevojčice na klupi koje ste cijelo vrijeme davale podršku, danas ste mi uljepšale ovo veće, najponosniji sam trener na svijetu i hvala vam svima od srca. Ne stajemo idemo i dalje u nove izazove. Puno vam hvala!“ bio je emotivan nakon utakmice sa ŽRK Borac, trener Adnan Bašić.

Zdici.info