Noć za pamćenje, Bašić, Šabanović i Avdić završili igračku karijeru

Sport

Foto: Edin Hadžihasić

Sportski događaj godine u Zavidovićima privukao je brojne ljubitelje rukometa koji su večeras uživali u fenomenalnoj rukometnoj predstavi. Da će ovo biti spektakl za pamćenje najbolje govori podatak da su karte za večerašnji susret rasporodate u rekordno kratkom vremenu.

U prepunoj Gradskoj sportskoj dvorani od aktivnog igranja rukometa oprostile su se zavidovićke rukometne legende, Edin Bašić, Adnan Šabanović i Ferid Avdić. Emocije i suze večeras je teško bilo sakriti a svi oni koji su poznavali pomenuti trojac složit će se da je bh rukometna scena ostala bez tri vrhunska sportaša.

Foto: Edin Hadžihasić

Sada već umirovljeni svoj put će nastaviti, nadamo se u rukometu, a ko rukomet poznaje bolje od njih, zar ne?

Edin Bašić već je imenovan za člana stručnog štaba Rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, dok će Adnan i Ferid vjerovatno jedno izvjesno vrijeme pauzirati od rukometa. Noć je uljepšala i Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine koja je u Zavidovićima povodom oproštaja pomenutih igrača odigrala revijalni susret sa ekipom RK Krivaja.

Foto: Edin Hadžihasić

Večerašnjem susretu, pored velikog broja građana Zavidovića prisustvovali su i proslavljeni rukometaši Krivaje, nekadašnji selektori rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, rukometni radnici te nekadašnji članovi i predsjednici UO RK Krivaja.

U ovakvim susretima rezultat je u drugom planu, ali spomenut ćemo da su izabranici selektora Bilala Šumana slavili rezultatom 26:35.

Foto: Edin Hadžihasić

Nakon susreta i zajedničke večere, rukometna Reprezentacija Bosne i Hercegovine vratila se u svoj kamp na Ilidži gdje se priprema za odlazak u Katar.

RK Krivaja je večeras još jednom pokazala da je najveći sportski kolektiv u Zavidovićima. HVALA VAM ZAVIDOVIĆI

Gepostet von RK Krivaja Zavidovići am Freitag, 28. Dezember 2018

S. H./Zdici.info