Novi sportski objekat u Zavidovićima ispunio očekivanja i osigurao niz novih mogućnosti za sportiste i rekreativce

Sport

Krajem 2017. godine RK Krivaja je započeo projekat renoviranja nekadašnje sportske dvorane “Partizan”.

U dogovoru s Hrvatskim kulturnim društvom “Napredak” klub je renovirao dvoranu, svlačionica, salu za sastanke i press konferencije.

Poslije uspješno izvedenih radova, ovaj sportski centar nudi mogućnosti za trening najmlađih uzrasta u različitim sportovima, rekreaciju i poboljšanje opšte fizičke pripreme, organizaciju seminara, press konferencija, video analizu i sastanaka sa sportašima, a dvorana je već nekoliko mjeseci u funkciji.

Zidovi prostorija ovog objekta su poslužili klubu da ispriča svoju priču kroz fotografije, koje predstavljaju bogatu historiju najtrofejnijeg sportskog kolektiva u Zavidovićima.

Naravno, renoviranja ovakvog sportskog objekta iziskivalo je određena finansijska sredstva, koja je u najvećoj mjeri uložio klub iz vlastitih izvora, a znatan doprinos je dalo i Ministarstvo za obrazavanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona zajedno s ministrom Mensurom Sinanovićem, kao i mnoga druga pravna i fizička lica.

Vrata sportskog centra RK Krivaja su otvorena za sve naše sugrađane, te vas pozivamo da nas posjetite i uživate u sportu. Svi smo mi Krivaja, poručili su iz RK Krivaja.

A. B./Zdici.info