Novoizabrano rukovodstvo rukometnog kluba „Krivaja“

Sport

Rukometni klub „Krivaja“ dobio novo rukovodstvo na Skupštini kluba koji će u narednom periodu pokušati da vrate Krivaju u sam vrh našeg rukometa.

Na mjesto predsjednika Upravnog odbora došao je Mensur Sinanović. Za predsjednika skupštine izabran je gospodin Zijad Omerović, dok su u Nadzorni odbor kluba imenovani: Samir Karahasanović, Dinko Tursić i Nermin Mehmedić.

Upravni odbor kluba sastavljen je od ljudi koji, vjeruje se, mogu pomoći rukometašima Krivaje: Mensur Sinanović, Rifat Delić, Adnan Mešić, Fehim Tuzlić, Emir Zvekić, Aldin Žilić, Haris Mujanović, Nermin Čahtarević, Igor Šimšić, Adis Humkić i Haris Galijašević.

Na večerašnjoj Skupštini RK „Krivaja“ jednoglasno je usvojen novi Statut RK „Krivaja“, a prema novom Statutu dobili smo i 25 novih delegata Skupštine čiji mandat će trajati 4 godine. Delegati Skupštine RK „Krivaja“ su: Zijad Omerović, Mujanović Hašim, Memić Damir, Polić Nađa, Mujanović Benjamin, Karanović Azmin, Jukić Nikica, Avdić Enes, Samir Karahasanović, Imamović Isak, Čolaković Mehmedalija, Omerović Ali-Muhamed, Đerzić Adnan, Mehmedić Nermin, Marušić Elvedin, Dinko Tursić, Kadić Alen, Memišević Mustafa, Osmanović Nešad, Hadžihasić Jasmin, Alić Amir, Gluhić Emir, Ikanović Senad, Skejić Alen i Herić Samir.

Novi predsjednik Upravnog odbora prof. Mensur Sinanović uručio je zahvalnicu Općinskom načelniku mr. sci. Hašimu Mujanoviću za doprinos i pomoć u radu i razvoju rukometnog kluba „Krivaja“.

Načelnik mr. sci. Hašim Mujanović čestitao je gospodinu Mensuru Sinanoviću mjesto predsjednika Upravnog odbora, te napomenuo da će i u nastavku Općina pomagati u realizaciji svih projekata čiji je cilj razvoj sporta u općini Zavidovići. Posebno je istakao spremnost da direktno učestvuje u uzdizanju sporta na području naše Općine, obzirom da Zavidovići decenijama važe za grad drveta i grad rukometa, a uvijek se takva tvrdnja vezala za jedno ime, a to je Krivaja.

Zdici.info