NSoft organizovao besplatnu edukaciju u Maglaju za Support Operatore

Dešavanja

Prošlu sedmicu 30 polaznika je završilo NSoft Academy kurs za Technical Support Operator poziciju. Kompanija NSoft je ovu edukaciju organizovala besplatno za sve zainteresovane koji su zadovoljili ulazne kriterije, a na završnoj ceremoniji dodijeljeni su certifikati svim učesnicima, dok će oni najbolji uskoro dobiti priliku za zaposlenje u kompaniji.

Kompanija NSoft iz Mostara, jedan od svjetskih lidera u razvoju softvera za industriju zabave, je početkom prošle godine otvorila svoj ured u Maglaju. Na ovaj način su postali jedini IT gigant koji ima ured u nekom manjem gradu u BiH. Cilj im je da se na ovaj način približe talentovanim mladim ljudima iz Maglaja i okolnih gradova, i pruže im priliku za sjajno radno okruženje blizu njihovog mjesta stanovanja.

Kurs za Technical Support Operator poziciju je organizovan u sklopu NSoft Academy projekta. Polaznici su prvi dan imali priliku učiti o komunikacijskim vještinama, a u narednim danima su se upoznali sa osnovnim alatima i procesima sa kojima se svakodnevno susreću Technical Support Operatori. U petak je organizovano testiranje za sve polaznike i dodijeljeni su certifikati, a sva predavanja i radionice su vodili uposlenici kompanije.

– Cjelokupna edukacija je napravljena kako bi nas pripremila za stvarne izazove sa kojima se svakodnevno susreću Technical Support Operatori. Obzirom da je ovo pozicija koja treba da rješava probleme u jako kratkom roku, bitno je istovremeno poznavati hardver i softver, ali i znati pravilno komunicirati, a u proteklih 5 dana smo stekli jako dobre temelje za to – zajednički je zaključak polaznika.

Zadovoljnih 180 klijenata u 46 zemalja svijeta su sjajan pokazatelj odličnog rada i reputacije koje je kompanija stekla u industriji u svega 13 godina postojanja. Ipak, ne planiraju se zaustaviti na ovim brojkama i stalno su u potrazi za novim pojačanjima za svoje timove.

– Zadovoljstvo nam je bilo upoznati i družiti se sa 30 polaznika koje ni ljetne vrućine nisu spriječile da svakodnevno budu s nama i uče. Znamo da je ova regija puna ljudskih potencijala kojima je samo potrebna prilika da se dokažu i ovom edukacijom, ali i samim otvaranjem ureda u Maglaju, želimo im dati priliku za to. Bitno je napomenuti da je ovo samo početak naših aktivnosti ovdje, i u narednim mjesecima planiramo nova zapošljavanja i nove edukacije. – rekla je Ana Sović, voditeljica Business Operations u kompaniji.

Zdici.info