Obavijest Crvenog križa: Prvi redovni termin akcije dobrovoljnog darivanja krvi

Dešavanja

Zbog nastale situacije u vezi pandemije COVID-19, Crveni križ Zavidovići bio je primoran otkazati prvu ovogodišnju akciju (bila planirana april mjesec 2020 godine).

Crvekni križ Zavidovići je u saradnji sa transfuzijom iz Zenice kao i direktorom Tehničke škole dogovorio termin prve redovne akcije za četvrtak 04.06.2020 godine sa početkom od 8:00 sati.

Tokom mjeseci (mart, april, maj) Crveni križ je proslijedio preko 50 doza krvi za liječenje naših sugrađana koji su se liječili u Kantonalnoj bolnici Zenica ali i šire.

Krv ne može da daruje osoba ako je neko od članova njene porodice bolovao od COVID-a, ili ako je osoba bila u izolaciji, odnosno, krv ne može da daruje osoba ako od posljednjeg darivanja nije proslo 90 dana za muške, odnosno 120 dana za ženske osobe.

Krv takođe ne može dati osoba ako je u posljednjih 6 mjeseci imala bilo kakav operativni zahvat, da je radila HIDŽAMU, ili ako koristi bilo kakvu terapiju, kao ni ženska osoba za vrijeme ciklusa. Molimo Vas da nam pomognete u realizaciji ove akcije.

Kontakt info Crvenog križa općine Zavidovići – 032/ 878 – 868

Zdici.info