Objavljen poziv za podnošenje prijava za poticanje jesenje sjetve u 2020. godini

Dešavanja

Federalno Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva objavilo je Javni poziv za prikupljanje prijava za poticanje jesenje sjetve u F BiH za 2020. godinu po kome bi Općina Zavidovići sačinila preliminarnu listu poljoprivrednika koji će zasijati pšenicu, raž i ječam u jesen 2020. godine.

Na osnovu istog javnog poziva pozivaju se poljoprivredni proizvođači sa područja općine Zavidovići da prijave jesenju sjetvu, popune prijavni obrazac i prilože fiskalne račune i porezne fakture sa otpremnicama za kupljeno sjeme ozimih žitarica, (pšenica, raž, ječam), kao i za kupljena mineralna đubriva i zaštitna sredstva u obimu potrebnom za realizaciju sjetve za kupljena sjemena ozimih žitarica.

Poticanje jesenje sjetve vršit će se subvencioniranjem sredstava plaćenih za kupljeni repromaterijal i to minimalno za repromaterijal potreban za jedan dulum površine a maksimalno do 1 000 KM subvencije po jednom poljoprivrednom proizvođaču.

Pravo učešća imaju svi poljoprivredni proizvođači koji su upisani kao nosioci poljoprivrednog gazdinstva u Registru poljoprivrednih gazdinstava i Registru klijenata u Općini Zavidovići.

Svi poljoprivredni proizvođači koji ispunjavaju navedene uslove, kako bi izvršili prijavu jesenje sjetve, dužni su popuniti prijavni obrazac koji mogu preuzeti na info pultu u Općini Zavidovići. Prijave se predaju na protokol u Općini Zavidovići do 12. 10. 2020. godine

Dokumenti za preuzimanje:
Javni poziv za podnošenje prijava za poticanje jesenje sjetve u 2020. godini
Prijavni obrazac

Zdici.info