Od januara nestalo više od 20 osoba, s proljećem taj broj se povećava

Dešavanja

Foto: Federalna Uprava Civilne Zaštite

Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite, Civilne zaštite RS-a i GSS-ovci od početka ove godine tragali su za više od 20 osoba koje su se vodile kao nestale. Nažalost, većina ovih potraga završila je pronalaskom tijela, a manji broj je imao sretan završetak.

Potrage za Almirom Gluhićem, Salihom Omerović i Ružicom Bivčić još traju. Uprkos lošim vremenskim uvjetima i niskoj temperaturi, ekipe FUCZ sa četiri čamca jučer su provele dan na rijeci Bosni u Zavidovićima gdje su pronađene odjevni predmet Almira Gluhića koji je nestao 2. maja.

Strahuje se da je izvršio samoubistvo skokom u rijeku. Među njegovim predmetima pronađen je CD s fotografijama na kojima je on sa suprugom od koje se rastao i djetetom koji žive u Njemačkoj. Saznajemo da posljednjih dana nije razgovarao ni sa svojim najbližima.

Nakon što se razveo i vratio u BiH već je jednom nestao na sedam dana, a pronađen je u Vozući.

“Njegovi su brzo reagovali i odmah u petak smo krenuli s potragom, ali tragovi su pronađeni tek jučer. Na obali je ispušio dvije kutije cigareta i nestao s tog mjesta. Nažalost, u proljeće su česti slučajevi gdje ljudi nestaju. Proljeće budi razdražljivost kod ljudi, a kod onih koji su još doživjeli neku tužnu ili tragičnu situaciju izaziva i depresiju. Bilo bi dobro da se naprave aktivnosti za ljude koji su bili skloni udaljavanju od kuće budu pod kontrolom barem svojih najbližih i da se podigne svijest o ovom problemu“, rekao nam je Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite.

Izvorni članak: www.klix.ba