Održan protestni skup “Pravda za Aldina Matića” u Zenici

Dešavanja

Na trgu Alije Izetbegovića porodica ubijenog Aldina Matića organizovala je protestni skup s kojim žele ukazati, kako kažu, na sporost i blago rečeno- čudno ponašanje tokom istražnih radnji koje su uslijedile nakon što je njihov sin i brat ubijen krajem decembra prošle godine.

Podsjećamo, 27. decembra uvečer u Dolači kod Zenice dogodilo se ranjavanje, kada je iz puške ustrijeljen maloljetni A. M. On je 18. januara preminuo u KCUS Sarajevo od zadobijenih povreda.

Današnjem protestu prisustvovalo je nešto više od stotinu Zeničana i Zeničanki, a prisutnima su se obratili članovi porodice i gradonačelnik Fuad Kasumović.

Na današnjem skupu porodica Aldina Matića je navela da se tokom ovih nešto više od mjesec dana radilo na sakrivanju dokaza i da se radi sve da do pravde ne dođe.

“Ja samo tražim pravdu. Da se kazni počinioc, njegov otac. Ja ništa više ne tražim, da Tužilaštvo radi svoj posao da ih zatvori, a ne da hodaju. Ništa više, meni ne treba ništa više, samo pravda da ne bi bilo više Aldina. Mi nismo dobili nijedan nalaz i ne znamo ništa o obdukciji, nama niko ništa ne daje, niti nas informišu. Gdje god smo pokucali na vrata nema informacija, ne mogu nam dati informaciju. Istraga se vrši, pa koliko se to istraga vrši. Dijete je upucano 27.12., dijete je umrlo 18.1. ja kako znam po zakonu se odmah pritvori neko kad se puca, kad se ubije neko. Oni ništa, apsolutno ništa ne poduzimaju” istakla je majka Aldina Matića, Zlata Matić.

Porodica navodi da organi ne rade svoj posao i da se manipuliše ovim slučajem. 

Zdici.info