OO SDA Zavidovići obilježila godišnjicu osnivanja sa osnivačima Stranke

Dešavanja

Jučer je u prostorijama JU Centra za kulturu u Zavidovićima, OO SDA Zavidovići obilježila 29 godina od njenog osnivanja.

Obilježavanje godišnjice je proteklo u druženju sa njenim osnivačima i prvim članovima SDA. Prisutnima se obratio Povjerenik OO SDA Zavidovići gosp. Mirnes Burkić koji se zahvalio osnivačima na svemu što su uradili za OO SDA te odao veliko poštovanje prema istim.

Također prisutnima se obratio Dervo Mušić koji je bio u to vrijeme jedan od njenih osnivača, naglasivši da moramo biti jedinstveni kada je u pitanju opstojnost Bošnjaka i SDA. Bivši predsjednik OO SDA Zavidovići, a sada potpredsjednik KO SDA ZDK prof.dr.Nedžad Polić naglasio je kolika je bitna stabilnost države i SDA, te izrazio radost što je danas u društvu ljudi koji su osnivači OO SDA.

Predsjednik KO SDA ZDK gosp. Miralem Galijašević poselamio je prisutne osnivače i članove SDA i izrazio zadovoljstvo što je danas ispred KO SDA ZDK imao priliku da se druži sa ljudima u Zavidovićima.

Nakon kratkih obraćanja, pristuni su imali priliku da pogledaju “SDA Agenda BiH 2026”, a potom se u holu JU Centra za kulturu nastavio razgovor uz kahvu i sok.

Delagacija OO SDA Zavidovići položila je cvijeće na Spomen-obilježje šehidima i poginulim borcima i civilnim žrtvama rata ’92-’95 Zavidovići.

OO SDA Zavidovići

Zdici.info