Općina Zavidovići raspisala poziv za prodaju stanova namijenjenih socijalno ugroženim?

Dešavanja

Stambeno-poslovna zgrada u ulici Hasana Kjafije Pruščaka u Zavidovićima, namijenjena za socijalno neprofitno stanovanje, u posljednjoj je fazi izgradnje. U skladu s ugovorom o zajedničkoj izgradnji, suinvestitor je izgradio podrumske prostorije i poslovni dio zgrade, nakon čega je Općina Zavidovići nastavila izgradnju tri sprata.

Općina Zavidovići vlasnik je 14 stanova koji će na osnovu javnog poziva biti dodijeljeni socijalno ugroženim porodicama……rečenice su koje su objavljene na portalu Avaz.ba, ali i mnogim drugim medijima.

Tada su stizale pohvale sa svih strana, zbog velikog socijalnog projekta Općine Zavidovići.

Danas, nekoliko mjeseci nakon što je zgrada izgrađena, a stanovi spremni za useljenje, Općina Zavidovići raspisuje oglas za prodaju istih, a priča o dodjeli socijalno ugroženim, po svemu sudeći, ostat će samo lijep naslov u našim medijima.

Općina Zavidovići objavljuje oglas za prodaju nekretnina – 14 – novoizgrađenih stanova u stambeno-poslovnoj zgradi izgrađenoj na k.č. 672/17 k.o. Zavidovići koja se nalazi u ulici „Radnička“.

Prodaja svih 14 (četrnaest) stanova izvršit će se u cjelini putem javnog nadmetanja – licitacije, koja će se održati dana 27.11.2019. godine u zgradi Općine Zavidovići „Velika sala“, sa početkom u 11:00 sati.

Socijalni projekt Općine Zavidovići: Stanove će dobiti 14 ugroženih porodica

Izvorni Članak: www.zavidovici.ba