Općinski načelnik održao sastanak sa ministricom Azrom Šabanović

Dešavanja

Općinski načelnik Hašim Mujanović održao je radni sastanak, 12.02.2020. godine, sa ministricom za rad, socijalnu politiku i izbjeglice u Vladi Zeničko-dobojskog kantona Azrom Šabanović. Sastanku je prisustvovao i Samir Abidović, direktor JU „Centar za socijalni rad“ Zavidovići.

Tema sastanka je izgradnja i proširenje infrastrukturnog objekta koji bi se koristio za potrebe JU „Centar za socijalni rad“. Izgradnjom i proširenjem zgrade u kojoj su smještene prostorije JU „Centar za socijalni rad“ bi se riješio problem nedostatka prostora, što bi bilo u interesu korisnika usluga.

Ovim sastankom usaglašene su potrebe izgradnje i proširenja postojećeg objekta koji egzistira na području naše Općine od 1963. godine, a samom izgradnjom mnogobrojni korisnici bili bi pošteđeni dužeg čekanja na socijalnu podršku ili neku drugu uslugu iz oblasti socijalne zaštite.

JU „Centar za socijalni rad“ Zavidovići je javna služba, organizovana kao ustanova socijalne zaštite, koju je osnovala Općina Zavidovići u cilju vršenja djelatnosti i poslova od posebnog društvenog interesa usmjerenih na obezbjeđenje socijalne sigurnosti ljudi i otklanjanja posljedica stanja socijalne potrebe u svim oblastima života i rada, kao i pružanja socijalnih usluga ljudima u stanju socijalne potrebe.

Ministrica za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Zeničko-dobojskog kantona Azra Šabanović izrazila je zadovoljstvo sastankom, i pokazala spremnost da pomogne najugroženijim kategorijama kako bi se unaprijedio sistem socijalne zaštite i stvorili bolji uslovi za one kojima je pomoć stvarno potrebna.

Općinski načelnik Hašim Mujanović i direktor JU „Centar za socijalni rad“ su se ovom prilikom zahvalili ministrici Azri Šabanović na dosadašnjoj pomoći općini Zavidovići, te istakli da ovakvi projeki trebaju našoj Općini. Također su podržali projekt izgradnje i proširenja postojeće zgrade JU „Centar za socijalni rad“, navodeći da vrata ove ustanove trebaju biti otvorena svima koji imaju problem, i da se nadaju uvođenju novih i boljih usluga te širenju prava u oblasti socijalne zaštite.

Izvorni Članak: www.zavidovici.ba