Oprez sugrađani: Muškarac obilazi Zavidoviće, lažno se predstavlja i sakuplja novac za ugrožene

Dešavanja

Već nekoliko dana, javljaju nam čitatelji, muškarac koji nema više od 50 godina, sa automobilom marke Ford, tamno plave boje, obilazi naselja i sela oko Zavidovića i predstavlja se kao predstavnik emisije „Ispuni mi želju“ Hayat televizije i „prikuplja“ novac za ugrožene, piše Hayat.ba

Naš čitatelj iz mjesta Lovnica kod Zavidovića kazao nam je kako je istog muškarca nekoliko puta vidio u svom selu. Pokucao je i na njegova vrata.

Sa sobom je nosio fotografiju bebe za koju je tvrdio da je teško bolesna i da se za istu prikuplja novac kako bi mogla ići na liječenje. Naš sagovornik govori kako mu je povjerovao da dolazi u ime emisije „Ispuni mi želju“, baš kao i njegova komšinica koja mu je također dala novac.

U zadnjem dijelu automobila imao je obješene tri-četiri košulje, puno papira sa sobom…vjerovatno da izgleda ozbiljnije i uvjerljivije kada traži pare. I danas sam ga ponovo vidjela u našem selu – govori nam naša čitateljka.
Ovim putem Hayat TV obavještava sve građane da se te osobe lažno predstavlju zbog čega upozoravamo sve da ne nasjedaju da priču prevaranata.

Za „Ispuni mi želju“ novac se nikada nije prikupljao na takav način. Donacija se može samo lično predati u prostorijama Hayat TV-a, i nikako drugačije.

Izvorni Članak: hayat.ba