Otežan saobraćaj na većini putnih pravaca zbog jakih pljuskova, povećana opasnost od odrona

Info

Otežan je saobraćaj na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini zbog nestabilnog vremena i povremeno jakih pljuskova. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke.

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Lukavac-Šićki Brod, Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići i Semizovac-Srednje. Na ostalim mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja do 30 minuta. Do kraja augusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prijelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak, saopćeno je iz ICBiHAMK-a.

Zdici.info