Ovogodišnji 18. po redu međunarodni turistički Krivaja rafting održat će se u periodu od 11.05. do 13.05.2018.godine.

Sport

Rafting kreće sa područja Općine Olovo, zahvata dio Općine Vareš i završava na Općini Zavidovići. Rafting kamp je smješten u Dištici, MZ Maoča, Općina Zavidovići. Organizator Rafting klub “Krivaja-Zavidovići” obezbjeđuje prijevoz od Zavidovića do kampa, kao i prijevoz raftera  i opreme na predviđenu etapu spuštanja niz rijeku Krivaju.

Također organizator obezbjeđuje i učesničke kartice, ručak, obezbjeđenje raftinga, a predviđen je i odgovarajući zabavni program.

Kotizacija po učesniku iznosi 10 KM za sva tri dana trajanja raftinga. Ovo je događaj po kojem su Zavidovići posljednjih godina postali prepoznatljivi i koji svake godine posjete brojni učesnici iz BiH, susjednih zemalja pa i šire. Takođe, radi se o događaju koji pored toga što ima za cilj očuvanje prirode ima i turistički značaj jer promoviše ogromne turističke potencijale općine Zavidovići i ovog dijela Bosne i Hercegovine.

Rafteri koji su do sada posjećivali ovaj rafting nikada nisu bili uskraćeni za ekstremno uzbuđenje na vodi i rijeku Krivaju karakterišu kao jednu od najboljih rijeka u Bosni i Hercegovini za ovu vrstu sporta i zabave.

Svi zainteresovani više informacija mogu dobiti putem kontakt telefona 061/753-224 na facebook stranici Rafting klub “Krivaja-Zavidovići” ili putem e-maila [email protected].

Zdici.info