PayPal će od naredne godine omogućiti korišćenje kriptovaluta

Tehnologija

Reuters izvještava da će PayPal Holdings Inc omogućiti svojim članovima da koriste kriptovalute za kupovanje, prodaju i čuvanje bitcoina i drugih kriptovaluta, upotrebom PayPal wallet-a.

“Sarađujemo sa određenim bankama i razmišljamo o svim formama digitalnih valuta i način na koji PayPal može da igra ulogu u njohovoj primeni”, izjavio je Dan Schulman – predsednik i izvršni direktor PayPal-a.

Schulman ističe da se nada da će PayPal ovim servisom omogućiti početak upotrebe kriptovaluta širom svijeta i priprema svoju mrežu za nove digitalne valute koje bi se mogle razviti od strane banaka i korporacija.

Ovo predstavlja značajnu vijest, s obzirom na to da je samo tokom drugog tromesečja 2020. godine postojalo 346 miliona aktivnih PayPal naloga koji su obradili 222 milijarde dolara u plaćanjima.

Plaćanje kriptovalutama bi se na PayPal-u obavljalo korišćenjem standardnih valuta, tako da ne bi postojao crypto-to-crypto protok plaćanja od strane kupca ka prodavcu. Umjesto toga, plaćanje će ići iz PayPal novčanika u obliku kriptovalute, konvertovaće se u dolar ili drugu valutu i onda će ići ka prodavcu.

PayPal će tokom 2021. godine omogućiti korišćenje bitcoin, ethereum, bitcoin cash i litecoin kriptovaluta.

Izvorni Članak: www.tweaktown.com