Pet novih slučajeva koronavirusa u Zavidovićima

Dešavanja

U Zavidovićima je tokom protekla tri dana pozitivno testirano još pet osoba na koronavirus, te sada ukupan broj registrovanih slučajeva na prostoru naše općine od početka COVID-19 pandemije iznosi 38.

Ovi su podaci objavljeni u dnevnom COVID-19 biltenu koji objavljuje Press služba ZDK, a današnji bilten se odnosi na period od 24. do 26. jula (obzirom da se isti ne objavljuje tokom vikenda).

U navedenom vremenskom roku registrovano je 44 novih slučajeva koronavirusa u Zeničko-dobojskom kantonu, a ukupan broj sada iznosi 853.

U Zavidovićima je trenutno 28 osoba pod zdravstvenim nadzorom, a 807 u cijelom kantonu. U Kantonalnoj bolnici u Zenici jedna osoba je preminula od posljedica ovog virusa (šesta do sada na nivou kantona), 61 pacijent je hospitaliziran na Infektivnom odjelu, a pet njih je na respiratornoj podršci. U Općoj bolnici u Tešnju hospitalizirano je 30 pacijenata.

U Bosni i Hercegovini su danas potvrđena još 183 slučaja koronavirusa, a broj slučajeva je prešao 10 hiljada, odnosno, sada iznosi 10517. Od posljedica ovog virusa 294 osobe se preminule, a 5288 slučajeva je još uvijek aktivno.

 

Zdici.info