Počela isplata po Javnom pozivu poduzetnicima za dodjelu poticaja privrede za 2020 godinu

Dešavanja

Na osnovu Javnog poziva poduzetnicima / poduzetnicama za dodjelu poticaja privrede na području općine Zavidovići za 2020. godinu – komponenta i program djelimične sanacije i ublažavanja šteta u privredi uzrokovanih pandemijom koronavirusa – Covid 19, Općinski načelnik odobrio je sredstva za isplatu poticaja.

Za I grupu obrađenih zahtjeva za Subvencioniranje troškova zakupa poslovnog prostora na području općine Zavidovići za period mart 2020. godine, odobrena su sredstva za 19 korisnika a iznosi će se uplatiti na račune lica sa spiska iz sredstava Budžeta općine Zavidovići za 2020. godinu.

Korisnici mjera iz ovoga Programa mogli su biti svi privredni subjekti, pravna i fizička lica, čiji je rad obustavljen naredbama Općinskog štaba civilne zaštite Zavidovići, a koji su se u okviru registrovane djelatnosti bavili ugostiteljstvom, trgovinom na malo (butici, prodaja odjeće i obuće), frizerskim i kozmetičkim uslugama, uslugama dječije igraonice, priređivanjem igara na sreću, pružanje sportsko-rekreativnih usluga (teretane, fitnes klubovi i sl.), a čije je sjedište na području općine Zavidovići.

PREUZIMANJE:
Spisak za isplatu I grupi po Javnom pozivu poduzetnicima / poduzetnicama za dodjelu poticaja privrede na području općine Zavidovići za 2020. godinu

Zdici.info