Pogledajte kako je jučer izgledao Gostović iz zraka

Dešavanja

Foto: Alen Čamdžić

Zbog kišnih padavina u proteklih 24 sata na području općine Zavidovići, došlo je do porasta svih lokalnih vodotoka.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje nestabilno vrijeme. U Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčanije prijepodne. Kiša od jutarnjih sati na području Krajine i dijela sjevera Bosne.

U ostalim područjima kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom se očekuju od sredine dana prema večernjim satima. Tokom noći, sa nedjelje na ponedjeljak prestanak padavina. Vjetar slab sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepeni.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Od jutarnjih sati nove padavine sa istoka postepeno će se tokom dana širiti prema zapadu zemlje. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C.

U utorak u Hercegovini se prognozira oblačno, a u Bosni djelomično vedro. Od sredine dana prema večernjim satima u većem dijelu zemlje su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C.

U srijedu se očekuje u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C.

Zdici.info