Policijska stanica Zavidovići: Saopćenje za javnost

Dešavanja

Obavještavamo Vas da će Policijska stanica Zavidovići u cilju poduzimanja pojačanih mjera i preventivnog djelovanja na sprečavanju neželjenih posljedica upotrebom pirotehničkih sredstava i drugih naprava, povodom novogodišnjeg praznika, povesti niz aktivnosti.

S tim u vezi, obavještavamo vas da će policijski službenici PS Zavidovići za vrijeme novogodišnjeg praznika pojačano postupati po navedenoj problematici, a u vezi prodaje, kupovine i paljenja pirotehničkih sredstava na javnim mjestima, a što je definisano članom 3. stav 1. tačka 21., 22., i 23., Zakona o javnom redu i miru Zeničko-dobojskog kantona. Također, naglašava se i odgovornost roditelja prilikom izvršenja prekršaja od strane njihove maloljetne djece.

Pored preduzimanja represivnih mjera prema počiniocima navedenih prekršaja, pojačane aktivnosti imaju za cilj i prevenciju, odnosno smanjenje broja izvršenih prekršaja iz navedene oblasti.

Ovim putem pozivamo sve građane općine Zavidovići da se dosljedno pridržavaju navedenih propisa iz oblasti Zakona o javnom redu i miru Zeničko-dobojskog kantona, kako bi zajedničkih naporima poboljšali nibo bezbijednosti, što će rezultirati i samnjenjem broja opasnih prekršaja kao i eventualno povređenih lica.

Zdici.info