Politička buvlja pijaca Zavidovići: Stranački preletači okosnica „novih“ političkih struja na listama za Gradsko vijeće

Dešavanja

Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini zakazani su za 6. oktobar 2024. godine kada će građanke i građani Bosne i Hercegovine imati priliku da izaberu novu vlast.

Po svemu sudeći vlast će biti nova samo po tome što ovoj aktuelnoj ističe mandat. Vremenski, lista će biti nova, ali na tim listama će građani imati priliku birati ponovo ista lica koja nas godinama gledaju za reklamnih bilborda a imena su ista samo je pozadina na plakatama druge boje.

Zavidovićka buvlja pijaca oduvijek je bila poznata po kvalitetnoj robi koju su lokalni prodavci nudili građanima Zavidovića, a ovih dana je aktuelna i politička buvlja pijaca  našem gradu, na kojoj roba i nije toliko kvalitetna.

„Iznosana, oprobana, i ishrdana“ politička roba bit će okosnica nekih „novih“ političkih struja na listama za Gradsko vijeće Zavidovića. Po gradskim kuloarima već se mogu saznati imena na listama, a prema prvim preliminarnim „pričama“ okosnice novih političkih struja činit će većinom preletači iz stranaka.

Tako je ovih dana u Zavidovićima aktuelna i transfer politika. Nešto slično kao u nogometnom svijetu, samo što su u našim uslovima ulaganja vezana za obećano zaposlenje, uhljebljavanje u državne firme, naštimane tendere i metre novog asfalta i vodovoda.

Kakva nas budućnost očekuje sa ovakvim kadrom i njihovim „iskrenom“ namjerom da promijene stanje u Zavidovićima ili bolje rečeno, svoje lično imovinsko stanje, ostaje da se vidi.

Zdici.info