Pomozimo našoj Nefisi Karahasonović, koja se nalazi u teškom stanju

Život

Predstavnici udruženja DHD-a posjetili su samohranu majku Nefisu Karahasanović, koja živi u izuzetno teškim stambenim uslovima i uručili joj paket sa osnovnim životnim namirnicama.

Ova porodica živi u neljudskim uslovima, u trošnoj i oronuloj kući u kojoj puše sa svih strana, u kojoj su ispucali i oronuli zidovi, dotrajali drveni prozori. Imaju dvije sobice od nekoliko kvadrata koje su pune gljivica i pored svega toga krov im propušta, gdje uzrokuje prodor vode u prostorije u kojima borave.

Da stvar bude gora ova porodica je bez kupatila. Zamislite kako ova porodica sve ove godine provodi život u ovoj trošnoj i oronuloj kući. Kako se vidi iz priloženih fotografija, ovoj porodici je potrebno sve: od građevinskog materijala do higijenskih i prehrambenih potrepština, te stoga Vas molimo da pomognete ovu porodicu, kako bi mogli živjeti na dostojanstven način.

Mnogi danas ljudi imaju razne želje, a ova porodica ima samo jednu a to je da imaju kupatilo, toplije, ljepše i ugodnije prostorije za zivot kakav i zaslužuju.

Samohrana majka Nefisa, pored toga sto ima problema sa zdrastvenim stanjem, često puta ostane bez osnovnih životnih namirnica, jer živi od 80 KM socijalne pomoci, a muž joj je preminuo prije nekoliko godina. Apelujemo na sve privrednike, javne ustanove, dobre i humane ljude koji imaju srce, koji mogu, koji hoće i koji žele dobro ovoj porodici da se u skladu sa svojim mogućnostima uključe u ovu plemenitu akciju, te je svojim prilozima podrže.

Pomažući drugim pomažemo sebi, a najbolji čovjek je onaj koji najviše pomaže drugima.

SVI KOJI ŽELE POMOĆI OVU PORODICU MOGU TO UČINITI ISKLJUČIVO LIČNO kontaktom na njihov broj telefona
+387(0)60/330-8497

Zdici.info