Posjeta Regionalnoj deponiji “Mošćanica”

Dešavanja

Jučer, 21.08.2019. godine Općinski načelnik Hašim Mujanović i direktor Javnog komunalnog preduzeća „Radnik“ Amer Halilović posjetili su Regionalnu deponiju „Mošćanica“. Povod posjete jeste razgovor o problematici deponije na području općine Zavidovići i trenutnom dugovanju koje iznosi oko 170.000,000 KM.
Na sastanku sa direktorom Regionalne deponije „Mošćanica“ Emirom Zukić razgovoralo se o saradnji na rješavanju nastalog duga, odnosno o pokretanju sporazuma u skladu sa otplatom. Načelnik Mujanović i direktor JKP „Radnik“  s ciljem upoznavanja obišli su Regionalnu sanitarnu deponiju „Mošćanica“ koja osigurava da se otpad zbrine na ekološki prihvatljiv način. U projekat zbrinjavanja otpada na RD “Mošćanica” u protekle tri godine uključile su se općine Zenica, Travnik, Busovača, Visoko, Žepče, Zavidovići, Vitez, Novi Travnik i Kakanj.

Direktor Regionalne deponije „Mošćanica“ izrazio je zadovoljstvo ovom posjetom Općinskog načelnika, kao i pozitivnim pristupom ka rješavanju problema u ovoj oblasti, te istakao spremnost za nastavak saradnje na obostrano zadovoljstvo, naglasivši potrebu dobrih odnosa sa lokalnom zajednicom, posebno sa svojim neposrednim okruženjem, dodaje Zukić.
Na kraju sastanka zaključeno je da će u skorijoj budućnosti direktor Regionale deponije gospodin Zukić posjetiti Općinskog načelnika Mujanovića kako bi potpisali sporazum vezan za otplatu dugovanja.

Izvorni članak: www.zavidovici.ba