Posthumno dodjeljeno priznanje Počasni član RK Krivaja - IBRAHIM MUJANOVIĆ

Sport

Odlukom Skupštine RK Krivaja, koja je održana 11.03., Ibrahimu Mujanoviću je dodjeljeno priznanje za doprinos u osnivanju i razvoju RK Krivaja Počasni član RK Krivaja. U međuvremenu Ibrahim je nakon teške bolesti umro, te mu nismo uspjeli uručiti ovo priznanje.

To smo uradili danas i priznanje Počasni član RK Krivaja uručili sinu rahmetli Ibrahima Benjaminu Mujanoviću. Ovo zaista vrijedno priznanje posthumno su uručili predsjednik Skupštine Zijad Omerović i predsjednik upravnog odbora Mensur Sinanović, koji su se tom prilikom još jednom zahvalili našem rahmetli Ibrahimu za njegov dugogodišnji rad u RK Krivaja. Ibrahim Mujanović, inače rođeni zavidovićanin, je bio član prvih ekipa Krivaje iz šezdesetih godina, koje su dale veliki doprinos u osnivanju našeg kluba i stvaranju rukometa u Zavidovićima.

Također važno je istaći da je naš Ibrahim bio učesnik jedne od najvažnijih utakmica u historiji RK Krivaja kada smo ušli u prvu ligu Jugoslavije, a koja se 1967. godine odigrala u Adi. Zahvaljujemo se našem rahmetli Ibrahimu na svemu što je uradio za RK Krivaja. Svi smo mi Krivaja!

Zdici.info