Poznati četvrtfinalisti turnira Braće Zilkić

Sport

Večerašnjim utakmicama okončana je osmina finala turnira Braće Zilkić, te smo samim tim dobili i imena osam ekipa koji nastavljaju takmičenje.

U ponedjeljak, u prvoj večeri osmine finala, odigrane se tri utakmice, a gledatelji u Sportskoj gradskoj dvorani su vidjeli čak 17 golova.

Ekipa Sinanović Mobis-A je prva osigurala kartu za četvrtfinale nakon pobjede rezultatom 2:0 protiv Bajvata. Igrači GVG Ularice Usora su sa 4:2 bili bolji od protivnika iz MNK Zilkić, dok je u neizvjesnom i uzbudljivom meču Bistrica rezultatom 5:4 porazila FS Selman.

U utorak svoju kartu za četvrtfinala je ovjerila i ekipa Trgovište Zenica, poslije uvjerljive pobjede od 5:1 nad ekipom Tursića. U drugom meču, nakon 0:0 u regularnom dijelu utakmice, ekipa Skroze Bećirović je s 2:1 savladala MNK Raketa poslije penala.

Večerašnji program je ponudio još tri utakmice kojima je kompletirana osmina finala, odnosno, prvi krug nokaut faze.

U prvom meču ekipa Dalko J minimalnom pobjedom od 1:0 protiv ekipe Soft Alu Plast osigurala je plasman u narednu fazu. U drugoj utakmici, najefikasnijoj u okviru večerašnjeg programa, Ljiljani su sa 4:1 pobijedili ekipu Pridrazići Zenica. U posljednjem meču večeri Nemila je s minimalnih 1:0 bila bolja od ekipe Remzine Akšamlije ZS.

Mečevi četvrtine finala su zakazani za četvrtak i petak.  Oba dana će biti odigrane po dvije utakmice, s početkom u 19:15.

Četvrtfinalni parovi:

A. B./Zdici.info