Poznati učesnici završnice Lige prvaka i Evropske lige

Sport

Foto: Twitter/ FC Bayern English

Pobjedama protiv Napolija odnosno Chelsea, Barcelona i Bayern su večeras izborili plasman u četvrtfinalu Lige Prvaka, a čime smo dobili i posljednji par završnice najpopularnijeg klupskog takmičenja.

Plasman među osam najboljih ekipa sinoć su osigurali i Manchester City i Lyon, a koji su se pridružili RB Leipzigu, Atletico Madridu, Atalanti i Paris SG koji su uspjeli odigrati svoje utakmice i osigurati prolaz u četvrtfinale prije prekida takmičenja zbog pandemije koronavriusa.

Zbog višemjesečne pauze u fudbalskim takmičenja širom Evrope UEFA je napravila presedan i osmislila poseban format po kome će biti odigrana završnica Lige prvaka.

Završnica takmičenja će biti igrana na neutralnim terenima u Lisabonu, odnosno, na stadionima Benfice i Sportinga te bez prisustva publike, a finale će biti odigrano 23. avgusta.

Između 12. i 15. avgusta svaki dan će biti igrana po jedna utakmica četvrtfinala s početkom u 21:00, a polufinalni mečevi će biti odigrani 18. i 19. avgusta.

Parovi četvrtfinala Lige prvaka:

12. 8. | Atalanta – Paris SG
13. 8. | RB Leipzig – Atletico Madrid
14. 8. | Barcelona – Bayern Munich
15. 8. | Manchester City – Lyon

U prvom polufinalu će igrati pobjednici mečeva RB Leipzig – Atletico Madrid i Atalanta – Paris SG, dok će drugo polufinale činiti pobjednik utakmice Manchester City – Lyon protiv boljeg iz susreta Barcelone i Bayern Municha,

UEFA-ina Evropa Liga će biti završena po istom principu “final eight”, a završnica će se igrati u Njemačkoj.

Četvrtfinale je na rasporedu 10. i 11. avgusta s početkom u 21:00, polufinalni mečevi će biti igrani 16 i 17. avgusta, dok je finale zakazano za 21. avgust u Kölnu.

Parovi četvrtfinala Lige Evrope:

10. 8. | Manchester United – Copenhagen
10. 8. | Inter Milan – Bayer Leverkusen

11. 8. | Shakhtar Donetsk – Basel
11. 8. | Wolverhampton Wanderers – Sevilla

Prvi polufinalni par će činiti pobjednik meča između Wolverhamptona i Seville te Manchester Uniteda i Copenhagena, a drugo polufinale će igrati bolji iz okršaja Intera i Bayera te Shakhtara i Basela.

Zdici.info