Predstavnici RK Krivaja u posjeti Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZE-DO kantona

Dešavanja

Predsjednik Upravnog odbora RK Krivaja Mensur Sinanović i predsjednik Skupštine Zijad Omerović danas su posjetili Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZE-DO kantona, te se sastali sa ministrom Spahijom Kozlićem.

Tom prilikom ministar Kozlić je istakao da mu je veoma drago da je najveći brend grada Zavidovića RK Krivaja ponovo u najvišem rangu bosanskohercegovačkog rukometa. Ministar Spahija Kozlić je također istakao da će Vlada ZE-DO kantona i ministarstvo na čijem je čelu podržati rad RK Krivaja kao novog premijerligaša.

Pored toga, predsjednik Mensur Sinanović, kao predsjednik Rukometnog saveza BiH, je razgovarao sa ministrom Kozlićem i o planovima da u budućnosti rukometna A reprezentacija BiH jednu od utakmica odigra u Gradskoj Areni Zenica, što bi za sve rukometne radnike u ZE-DO kantonu bio veliki događaj.

Nadamo se da će Vlada Zeničko-Dobojskog kantona u narednom periodu pokušati pronaći način da pomogne u sanaciji Gradske sportske dvorane u Zavidovićima, koja već neko izvjesno vrijeme vapi za sanacijom i konkretnim investicijama.

Zdici.info