Premijer Pivić i predsjedavajući Huskić čestitali Dan nezavisnosti BiH

Dešavanja

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i predsjedavajući Skupštine Ćazim Huskić čestitali su 1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

– Ovaj datum spaja sve građanke i građane Bosne i Hercegovine koji su se 29. februara i 1. marta 1992. godine jasno opredijelili za suverenu i nezavisnu zemlju, državu ravnopravnih građana i svih naroda koji u njoj žive.

Nezavisnost domovine Bosne i Hercegovine plaćena je životima i zdravljem mnogih patriota koji su ustali u odbranu od brutalne agresije. Zato na praznik nezavisnosti odajemo posebnu počast najvećim sinovima naše domovine – šehidima, poginulim borcima i ratnim veteranima.

Odbranili smo nezavisnost, a obaveza svih nas je da jačamo državu i stvaramo uslove za kvalitetan život svih građana u prosperitetnom, bezbjednom i stabilnom okruženju. Ulazak u Evropsku uniju i NATO bit će najbolja potvrda da smo uspjeli na tom putu.

Zato na Dan nezavisnosti podignimo visoko zastave i budimo ponosni na našu domovinu Bosnu i Hercegovinu. Sretan Dan nezavisnosti! 

Izvorni Članak: zdk.ba