Premijera predstave „Ko smo mi i čime se bavimo?“

Dešavanja

Premijerom predstave za djecu „Ko smo mi i čime se bavimo?“ autora Nijaza Mačka iz Zavidovića u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica počeo je 3. internacionalni festival edukativnog teatra, koji organizira Dječija, omladinska i lutkarska scena.

Plava dvorana bila je premala da primi brojne školarce iz zeničkih škola, a koji su došli da uživaju u predstavi, ali i nauče nešto korisno.

Radi se o predstavi koja govori o aktivnostima Crvenog križa BiH, njegovom nastanku, koliko je važno darivati krv, kako pružiti prvu pomoć te kako se ponašati u elementarnim nepogodama.

Nakon predstave koja je izmamila gromoglasan aplauz prisutnih, upriličeno je prigodno druženje na kojem je autor predstave Mačak uručio zahvalnice svima onima koji su pomogli realiziranje predstave, koja je oduševila, ali i naučila brojne posjetioce činjenicama o Crvenom križu koje nisu znali.

– Posebno sam ponosan što je predstava naišla na odlične reakcije i interesiranje, ali i oduševila školarce koji su bili u prilici da je gledaju. Nakon Sarajeva i Zenice, slijedi premijera u Zavidovićima, a potom ćemo gostovati u ostalim bh. gradovima – kaže Mačak i dodaje da će predstava, najvjerovatnije, svoju premijeru doživjeti i na daskama van granica BiH.

Izvorni članak: avaz.ba