Prepucavanja oko Krivaje, SDA brani Novalića: SDP nema pravo dijeliti lekcije, u strahu su zbog svog kriminala

Dešavanja

SDA u cjelosti odbacuje današnji neutemeljeni napad na Vladu FBiH na čelu sa premijerom Fadilom Novalićem, naveli su iz te stranke nakon što je SDP kritikovao rad i izjave premijera FBiH Fadila Novalića.

“Ovaj pokusaj napada SDP-a produkt je očigledne nervoze i straha koji vlada u toj stranci nakon što je Vlada FBiH pozvala nadležna tužilaštva i agencije za sprovođenje zakona da utvrde sve činjenice i poduzmu mjere odgovornosti zbog kriminalne privatizacije Krivaje iz Zavidovića koja je izvršena u režiji Nermina Nikšića i Vlade na čijem čelu se tada nalazio”, navodi se u saopćenju.

Pozivaju SDP da javnosti objasni kako su uništili 1.200 radnih mjesta i koliku su štetu nanijeli Federaciji kriminalnom prodajom Krivaje u ruke nekoliko privatnih firmi.

“Tek tada ćemo ih smatrati strankom s kojom treba voditi dijalog. O SDP-u i njihovom učešću u vlasti u prošlom i ranijim mandatima, kao i o njihovom opozicionom djelovanju u ovom mandatu, ima se puno toga reći. Na prvom mjestu o obespravljivanju Bošnjaka u entitetu RS kroz Sarajevski sporazum kojeg su prihvatili 2002.godine, ili o sporazumima sa Dodikom i Čovićem iz 2013.godine, a samo da bi ostali na vlasti. Ili o nepotpisivanju Apelacije o 9. januaru, o planiranoj kandidaturi koja treba zavarati Bošnjake u RS i olakšati izbor Dodika u Predsjedništvo BiH, o njihovom destruktivnom djelovanju u ovom mandatu koje je usmjereno protiv penzionera, boraca i protiv stabilnosti Federacije. Dakle, prvo SDP treba objasniti šta je uradio sa Krivajom, tek će onda steći pravo da bilo kome dijeli lekcije”, zaključuje se u saopćenju SDA.

Izvorni Članak: www.klix.ba