Pres konferencija RK Krivaja. U Zavidovićima „predstavljeni“ Alić i Hadžihasić

Sport

Večeras je u prostorijama sportskog centra RK Krivaja održana press konferencija RK Krivaja na kojoj su predstavljena dva “nova (stara)” igrača, plan za novu sezonu i budući rad RK Krivaja.

Na press konferenciji prisutnima su se obratili načelnik Općine Zavidovići gosp. Hašim Mujanović, predsjednik RK Krivaja gosp. Rifat Delić, trener seniorske ekipe Damir Memić, kapiten Ferid Avdić i dva nova igrača Jasmin Hadžihasić i Amir Alić.

Predsjednik Delić osvrnuo se na dešavanja u klubu od posljednje skupštine kluba održane prethodnog mjeseca kada se je došlo do promjene rukovodstva kluba.

– Za veoma kratak period od preuzimanja rukovodstva kluba uspjeli smo potpisati nekoliko veoma znaćajnih sponzorskih ugovora, takođe uspjeli smo sačuvati igrački kadar na okupu sa nekoliko novih pojačanja.  U prethodnom periodu dogovorili smo saradnju sa nekoliko igrača međutim evo večeras na predstavljanju imamo dva igrača koji su ponikli u našem klubu i s kojima sigurno možemo reći da smo spremni krenuti povratak u vrh BiH rukometa. Hadžihasić i Alić su igrači koji će svojim iskustvom pomoći našoj mladoj ekipi da se vrati u drušvo najboljih jer Krivaji je tu i mjesto, istakao je Rifat Delić predsjednik UO RK Krivaja.

Prisutnima se obratio i trener ekipe Damir Memić koji je istakao da ekipu očekuje grčevita borba za plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

– Naredne sezone ekipe Slobode i Čelika sigurno je da će pokušati napasti prvo mjesto koje vodi u Premijer ligu BiH ali mislim da je naša ekipa dovoljno spremna te da bi uz adekvatna pojačanja na bekovskim pozicijama možemo sa sigurnošću napasti to prvo mjesto koje nam i jeste cilj naredne sezone. Nadam se da ćemo u periodu koji je pred nama uspjeti vratiti još nekog od naših igrača kako bismo već u prvom dijelu sezone uspjeli ostvariti povoljan rezultat. Potrebno nam je još koje pojačanje na bekovskim pozicijama ali do prelaznog roka ima još tako da se nadam da ćemo uspjeti osigurati još neko novo ime, istakao je Damir Memić.

Od igrača prisutnima se prvi obrati povratnik u redove Krivaje, nekadašnji kapiten ekipa RK Krivaja i RK Maglaj, Amir Alić.

– Nakon evo tri godine ponovo sam u Zavidovićima i nadam se da ćemo uspjeti napraviti dobar rezultat koji se od nas i očekuje. Sigurno da mi je drago da ću ponovo zaigrati za klub u kojem je sve počelo i nadam se da ćemo imati veliki doprinos ka ostvarenju klubskih ciljeva. Mišljenja sam da spoj iskustva i mladosti može napraviti dobar rezultat u narednoj sezoni, kratko je prokomentarisao Amir Alić.

Jasmin Hadžihasić prvo je pojačanje zavidovićke ekipe u prelaznom roku. Legenda bh rukometa i jedan od najboljih golmana u BiH istakao je da su se njegove ambicije poklopile sa ambicijama kluba, te da je to jedan od glavnih razloga njegovog dolaska.

– U prvim razgovorima sa upravom kluba uvidio sam da su ambicije kluba borba za plasman u Premijer ligu BiH, te je upravo to ono što me najviše privuklo da se vratim u Zavidoviće. Iskreno se nadam da ćemo uspjeti u toj namjeri, bio je kratak Hadžihasić.

Ferid Avdić kapiten RK Krivaja više je nego zadovoljan zbog povratka Alića i Hadžihasića.

– Drago mi je da su se vratili naši igrači i nadam se da će svojim iskustvom pomoći da napravimo iskorak i dobar rezultat naredne sezone. Mi igrači dat ćemo sve od sebe da uspijemo u toj namjeri.

Na pres konferenciji bio je prisutan i načelnik Općine Zavidovići, Hašim Mujanović koji je na protekloj Skupštini kluba izabran u UO kluba.

– Ja kao načelnik Općine mogu obećati da će financijska sredstva potrebna za rad kluba biti redovna i nadam se da će to biti podstrek da se klub vrati na stare staze slave. Ono što uvijek ističem a evo i sada ponavljam je da trebamo mnogo više računa voditi o sportu te da uz muški rukometa trebamo pomoći i ženski a iskreno se nadam da će se i situacija oko nogometnog kluba popraviti pa da i oni krenu sa dobrim rezultatima. Ja kao načelnik obečajem igračima da će njihova primanja biti redovna a da je na njima da treniraju i postižu dobre rezultate., rekao je Hašim Mujanović, načelnik Općine Zavidovići i član UO RK Krivaja Zavidovići.

Pres konferenciju je vodio Alen Kadić, sudija Premijer lige BiH, koji je imenovan za tehničkog sekretara RK Krivaja Zavidovići.

S. H./Zdici.info